Dinah Veeris

Nederlandse site

Lavendel

Zuiver

Algemene informatie
De frisse zuivere geur van lavendel was bij de Grieken en de Romeinen favoriet als badmiddel. Lavendel is afkomstig van het latijnse woord 'lavare', dat wassen betekent. Tijdens de Romeinse tijd vermaakten patriciërs en de gegoede stedelingen zich luxueuze badkuipen met lavendelwater. Ook bijen genieten van het aroma en met de nectar van de bloemen maken ze een exquise honing. Lavendel is een winterharde, altijd groene struik met in bundels rechtopstaande stengels. De stam vertakt zich in talrijke stengels die tot 60 cm. hoog kunnen worden. De bladeren zijn grijs groen en lancetvormig. Juli tot september bloeien op de toppen van de stengels blauw violette bloemen als schijnaren.

Productinformatie
Wetenschapelijke naam: Lavendula officinalis
Engelse naam: Lavender
Papiamentse naam: Lavendula

Brengt geest en lichaam tot rust. Een kruidenthee om te gebruiken voor het slapen gaan. Bij gevoel van vermoeidheid en uitputting is dit een ideale kruidenthee om te drinken. Lavendelthee kan de slaap bevorderen en brengt het lichaam in balans. Ook als badkruid te gebruiken om te ontspannen.

Uitwendig
Bij reumatische pijnen

Te gebruiken delen
De bloemen

Combinatie
Depressie: colanoot, rozemarijn en glidkruid
Voor het hoofd: Venusschoentje en valeriaan

Bereiding en dosering
1 kop kokend water
1 theelepel kruid
10 minuten laten trekken
3x daags

Herbal overview

Herbs and their past

Dinah Veeris

The use of herbs and their medicinal effect goes back to the very beginning of our history.

The earliest civilizations already used plants instinctively for both nutrition and healing. Also, the ancient Egyptians practiced herbal medicine - at a particularly high level. The Jewish people know clergymen who heal people with herbs. Around 460 BC, the father of medicine, Hypocrates, works in Greece. The Romans use herbs and flowers in various ways. In China, herbal systems have traditionally been developed for therapies. Native American Shamans and indigenous African cultures use herbs for healing and rituals.
View all herbs

FRIENDS OF DINAH

Take advantage of the benefits!
Subscribe