Dinah Veeris

Nederlandse site

Heermoes

Cosmopoliet

Algemene informatie
Heermoes is een plant uit de paardenstaartfamilie. Het is een vaste plant die maximaal 40 cm. hoog wordt. In het voorjaar verschijnen bladgroenloze stengels met sporenaren op de top. De zijtakken staan in kransen rondom de stengel. De plant verspreidt zich via sporen die uitgroeien tot een kiem, waarna de bevruchting kan plaatsvinden. Heermoes is een cosmopoliet van de gematigde en koude streken van het noordelijk halfrond. Het is lid van de groep planten die voor het verschijnen van moderne planten de aarde domineerden. Tijdens het tijdperk van de dinosauriërs was deze plantengroep de meest vorkomende.

Productinformatie
Wetenschappelijke naam: Equisetum arvense
Engelse naam: Horse tail
Papiamentse naam: Kola di kabai; afgeleid uit het spaans: cola de caballo

Heermoes, ook wel schaafstro genoemd, heeft een reinigende functie, houdt de gewrichten soepel en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Bovendien draagt heermoes bij aan een goede botaanmaak.

Te gebruiken delen
Gedroogde stengel

Uitwendig

Wonden

Combinatie
Voor de prostaat : Hydrangea

Bereiding en dosering

1 kop kokend water
1 theelepel kruid
10 minuten laten trekken
3x daags

Herbal overview

Herbs and their past

Dinah Veeris

The use of herbs and their medicinal effect goes back to the very beginning of our history.

The earliest civilizations already used plants instinctively for both nutrition and healing. Also, the ancient Egyptians practiced herbal medicine - at a particularly high level. The Jewish people know clergymen who heal people with herbs. Around 460 BC, the father of medicine, Hypocrates, works in Greece. The Romans use herbs and flowers in various ways. In China, herbal systems have traditionally been developed for therapies. Native American Shamans and indigenous African cultures use herbs for healing and rituals.
View all herbs

FRIENDS OF DINAH

Take advantage of the benefits!
Subscribe