Dinah Veeris

Nederlandse site

Gentiaan wortel

Sterk

Algemene informatie
De gele gentiaan is een vaste plant met krachtige stengels die tot 1.5 meter hoog kan groeien. Dit grote en sterke kruid is winterhard door zijn wortelstok waarin het voedsel voor de plant wordt opgeslagen; in de winter sterven bovengrondse delen af, om in het voorjaar opnieuw te ontlluiken.
De bloemen zijn goudgeel, rechtopstaand en trechtervormend en gegroepeerd aan de bladoksel. De bloeitijd is in juli en augustus. Soms nog in september. De gele gentiaan bloeit pas voor het eerst na enkele jaren. Ook de wortel heeft een gele kleur. De bladeren zijn tegenoverstaand en hebben een blauwgroene kleur. Tegenwoordig is de gele gentiaan in veel landen een beschermde soort omdat de boeren de plant als onkruid aanzien en deze massaal verwijderen.

Productinformatie
Wetenschappelijke naam: Gentiana lutea
Engelse naam: Gentian

Te gebruiken delen
De wortel en de wortelstok

Combinatie
Indigestie: gember, kardemon

Bereiding en dosering
1 kop kokend water
1/2 theelepel gesneden wortel
5 minuten zachtjes laten meekoken
10 minuten voor het eten

Herbal overview

Herbs and their past

Dinah Veeris

The use of herbs and their medicinal effect goes back to the very beginning of our history.

The earliest civilizations already used plants instinctively for both nutrition and healing. Also, the ancient Egyptians practiced herbal medicine - at a particularly high level. The Jewish people know clergymen who heal people with herbs. Around 460 BC, the father of medicine, Hypocrates, works in Greece. The Romans use herbs and flowers in various ways. In China, herbal systems have traditionally been developed for therapies. Native American Shamans and indigenous African cultures use herbs for healing and rituals.
View all herbs

FRIENDS OF DINAH

Take advantage of the benefits!
Subscribe