Dinah Veeris

Alantswortel

Welkom

Algemene informatie:
Een prachtige, vaste plant uit de composietenfamilie, wordt ongeveer tussen de 100 en 150 cm hoog. In de lente vormt de plant grote, ovale grondbladeren tot 25 cm lang en ontwikkelt zij een stevige stengel die bovenaan vertakt is en ruig behaard. De fraaie bloemen staan in de bladoksel, ze zijn opvallend groot en geel. Ze vormen samen een korfje, omgeven door groene omwindselbladeren die elkaar dakpansgewijs overlappen. De goudgele buisbloemen in het midden zijn omgeven door smalle, lichtere randbloemen.
De alant houdt van een vochtige standplaats langs beekoevers en sloten en groeit bijna altijd alleen, alant komt oorspronkelijk uit AziŽ.

Productinformatie
Wetenschappelijke naam: Inula helenium
Engelse naam: Elecampane

Te gebruiken delen
De wortelstokken

Bereiding en dosering
1 kop kokend water
1 fijngemalen wortel
Laat 8-10 uur staan en warm dit op
3x daags

Kruiden overzicht

Kruiden en hun verleden

Dinah Veeris

Het gebruik van kruiden en de medicinale werking ervan voert terug tot het prille begin van onze geschiedenis.

De vroegste beschavingen gebruiken reeds instinctief planten voor zowel voeding als genezing. Ook de oude Egyptenaren bedrijven kruidengeneeskunde Ė op een bijzonder hoog niveau. Het Joodse volk kent geestelijken die met kruiden mensen genezen. In Griekenland werkt rond 460 jaar voor Christus de vader van de geneeskunde, Hypocrates. De Romeinen gebruiken kruiden en bloemen op diverse manieren. In China zijn van oudsher kruidensystemen ontwikkeld voor therapieŽn. Indiaanse Sjamanen en inheemse Afrikaanse culturen gebruiken kruiden bij healing en rituelen.
Bekijk alle kruiden

VRIENDEN VAN DINAH

Profiteer van de voordelen!
Meld u aan