Dinah Veeris

English site

Lavendel

Zuiver

Algemene informatie
De frisse zuivere geur van lavendel was bij de Grieken en de Romeinen favoriet als badmiddel. Lavendel is afkomstig van het latijnse woord 'lavare', dat wassen betekent. Tijdens de Romeinse tijd vermaakten patriciërs en de gegoede stedelingen zich luxueuze badkuipen met lavendelwater. Ook bijen genieten van het aroma en met de nectar van de bloemen maken ze een exquise honing. Lavendel is een winterharde, altijd groene struik met in bundels rechtopstaande stengels. De stam vertakt zich in talrijke stengels die tot 60 cm. hoog kunnen worden. De bladeren zijn grijs groen en lancetvormig. Juli tot september bloeien op de toppen van de stengels blauw violette bloemen als schijnaren.

Productinformatie
Wetenschapelijke naam: Lavendula officinalis
Engelse naam: Lavender
Papiamentse naam: Lavendula

Brengt geest en lichaam tot rust. Een kruidenthee om te gebruiken voor het slapen gaan. Bij gevoel van vermoeidheid en uitputting is dit een ideale kruidenthee om te drinken. Lavendelthee kan de slaap bevorderen en brengt het lichaam in balans. Ook als badkruid te gebruiken om te ontspannen.

Uitwendig
Bij reumatische pijnen

Te gebruiken delen
De bloemen

Combinatie
Depressie: colanoot, rozemarijn en glidkruid
Voor het hoofd: Venusschoentje en valeriaan

Bereiding en dosering
1 kop kokend water
1 theelepel kruid
10 minuten laten trekken
3x daags

Kruiden overzicht

Kruiden en hun verleden

Dinah Veeris

Het gebruik van kruiden en de medicinale werking ervan voert terug tot het prille begin van onze geschiedenis.

De vroegste beschavingen gebruiken reeds instinctief planten voor zowel voeding als genezing. Ook de oude Egyptenaren bedrijven kruidengeneeskunde – op een bijzonder hoog niveau. Het Joodse volk kent geestelijken die met kruiden mensen genezen. In Griekenland werkt rond 460 jaar voor Christus de vader van de geneeskunde, Hypocrates. De Romeinen gebruiken kruiden en bloemen op diverse manieren. In China zijn van oudsher kruidensystemen ontwikkeld voor therapieën. Indiaanse Sjamanen en inheemse Afrikaanse culturen gebruiken kruiden bij healing en rituelen.
Bekijk alle kruiden

VRIENDEN VAN DINAH

Profiteer van de voordelen!
Meld u aan