Dinah Veeris

English site

Kamille

Rust

Algemene informatie
Roomse Kamille is een winterharde, altijd groene, meerjarige plant. De plant heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als echte kamille. De smaak is bitter, zodat de thee ook bitter is. Deze kamille houdt van lichte, zanderige, en goed gedraineerde grond maar komt zelden voor in het wild. Hij heeft lichtgroene bladeren, geveerd met korte, smalle slippen en deze groeien langs de zeer vertakte stengel. De bladeren ruiken naar appel. De stengel is slap, geribbeld, rond en ook lichtgroen. De plant heeft een kruipende wortelstam en hiermee verspreidt de plant zich.
In de zomer tot en met de herfst bloeit op de top van iedere stengel een zeer geurige, kleine bloem met een geel hart en daaromheen witte tongvormige blaadjes.
Kamillethee of kamille-extract is van oudsher op Curaςao ingevoerd en een zeer bekende en veel gebruikte thee geworden.

Productinformatie
Wetenschappelijke naam: Anthemus nobile
Engelse naam: Chamomile
Papiamentse naam: Kanelublum

Kamillethee kan gebruikt worden voor vele doeleinden. De thee kan naar behoeve warm of koud gedronken worden. Ook uitwendig kan kamillethee gebruikt worden.
Voor spijsverteringsproblemen na de maaltijd

Te gebruiken delen
De bloemen

Uitwendig
Bij wonden
Bij zwelling t.g.v. ontstekingen

Bereiding en dosering
1 kop kokend water
1-2 theelepels kruid
5 minuten laten trekken

Kruiden overzicht

Kruiden en hun verleden

Dinah Veeris

Het gebruik van kruiden en de medicinale werking ervan voert terug tot het prille begin van onze geschiedenis.

De vroegste beschavingen gebruiken reeds instinctief planten voor zowel voeding als genezing. Ook de oude Egyptenaren bedrijven kruidengeneeskunde – op een bijzonder hoog niveau. Het Joodse volk kent geestelijken die met kruiden mensen genezen. In Griekenland werkt rond 460 jaar voor Christus de vader van de geneeskunde, Hypocrates. De Romeinen gebruiken kruiden en bloemen op diverse manieren. In China zijn van oudsher kruidensystemen ontwikkeld voor therapieën. Indiaanse Sjamanen en inheemse Afrikaanse culturen gebruiken kruiden bij healing en rituelen.
Bekijk alle kruiden

VRIENDEN VAN DINAH

Profiteer van de voordelen!
Meld u aan