Dinah Veeris

English site

Heermoes

Cosmopoliet

Algemene informatie
Heermoes is een plant uit de paardenstaartfamilie. Het is een vaste plant die maximaal 40 cm. hoog wordt. In het voorjaar verschijnen bladgroenloze stengels met sporenaren op de top. De zijtakken staan in kransen rondom de stengel. De plant verspreidt zich via sporen die uitgroeien tot een kiem, waarna de bevruchting kan plaatsvinden. Heermoes is een cosmopoliet van de gematigde en koude streken van het noordelijk halfrond. Het is lid van de groep planten die voor het verschijnen van moderne planten de aarde domineerden. Tijdens het tijdperk van de dinosauriërs was deze plantengroep de meest vorkomende.

Productinformatie
Wetenschappelijke naam: Equisetum arvense
Engelse naam: Horse tail
Papiamentse naam: Kola di kabai; afgeleid uit het spaans: cola de caballo

Heermoes, ook wel schaafstro genoemd, heeft een reinigende functie, houdt de gewrichten soepel en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Bovendien draagt heermoes bij aan een goede botaanmaak.

Te gebruiken delen
Gedroogde stengel

Uitwendig

Wonden

Combinatie
Voor de prostaat : Hydrangea

Bereiding en dosering

1 kop kokend water
1 theelepel kruid
10 minuten laten trekken
3x daags

Kruiden overzicht

Kruiden en hun verleden

Dinah Veeris

Het gebruik van kruiden en de medicinale werking ervan voert terug tot het prille begin van onze geschiedenis.

De vroegste beschavingen gebruiken reeds instinctief planten voor zowel voeding als genezing. Ook de oude Egyptenaren bedrijven kruidengeneeskunde – op een bijzonder hoog niveau. Het Joodse volk kent geestelijken die met kruiden mensen genezen. In Griekenland werkt rond 460 jaar voor Christus de vader van de geneeskunde, Hypocrates. De Romeinen gebruiken kruiden en bloemen op diverse manieren. In China zijn van oudsher kruidensystemen ontwikkeld voor therapieën. Indiaanse Sjamanen en inheemse Afrikaanse culturen gebruiken kruiden bij healing en rituelen.
Bekijk alle kruiden

VRIENDEN VAN DINAH

Profiteer van de voordelen!
Meld u aan